Paleo quiche met zalm en broccoli

Paleo quiche. Het kan echt. Sinds ik het recept voor een goede paleo taartbodem heb ontdekt, ben ik om! Normaalgesproken hou ik niet zo van quiche, ik weet niet waarom. Maar nu maak ik juist heel graag hartige én zoete taart met dit deeg. Voor de hartige variant gebruik ik het liefst broccoli, zalm een beetje geitenkaas. Bij deze dus het recept voor een heuse paleo quiche. 

Paleo quiche: zo maak je het

paleo quiche makenMaak eerst de bodem aan de hand van dit recept. Zodra deze klaar is, vul de vorm dan met plakjes gerookte zalm.

paleo quiche vulling

Voeg daar de kort gekookte broccoli aan toe.

paleo quiche receptSchenk het eiermengsel over de vulling.

paleo quicheBak de quiche voor ongeveer 30 minuten af in de oven, totdat het eiermengsel helemaal gestold is. Bestrooi eventueel met wat geitenkaas (niet paleo).

Ingrediënten:

  • 1 paleo taartbodem
  • 5 eieren
  • 100 ml kokosmelk
  • zout, peper en knoflookpoeder naar smaak
  • 200 gram gerookte zalm, in stukjes
  • 1 broccoli
  • 1 ui, gesnipperd
  • optioneel:
  •  geitenkaas (niet paleo)

Zo maak je het:

  • Maak de taartbodem zoals in het recept staat. Laat de oven aan staan op 180 graden.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze kort, ongeveer 2 minuten. Klop ondertussen de eieren los met de kokosmelk en kruiden.
  • Als de bodem klaar is, leg dan de stukjes gerookte zalm op de bodem. Verdeel ook de gekookte broccoli roosjes en de ui erover. Schenk dan het eiermengsel over de bodem en verdeel eventueel wat geitenkaas over de taart. Ik vind dit een heerlijke combi, maar zonder is ook ontzettend lekker!
  • Zet de taart voor ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer of het eiermengsel helemaal gestold is, dan is de quiche klaar. Heerlijk met een frisse salade erbij.

Tips:

  • Houd je een paar stukken over? Ideaal als lunch de volgende dag!
  • Ik hoor soms dat de bodem wat droog uitvalt. Bak de quiche daarom niet te lang af, het eiermengsel moet net gaar zijn. Om de bodem iets smeuïger te maken, kun je daar ook wat extra kokosolie of een ei aan toevoegen. Zie de tips bij het recept voor de taartbodem.

Eet smakelijk!

13 Comments Paleo quiche met zalm en broccoli

  1. sonja Hoosbeek 15 February 2014 at 21:09

    Ik vond de bodem erg droog van de quich, jammer.
    misschien heeft er iemand een tip?

    1. Susan 16 February 2014 at 11:14

      Hoi Sonja, de kokosmeel is inderdaad erg droog van zichzelf, daar moet je van houden. Je kunt een deel van het meel vervangen door bijvoorbeeld amandelmeel, dat is iets zachter qua structuur. Let wel op dat de verhoudingen hierbij niet hetzelfde zijn! Je kunt het niet 1 op 1 vervangen. Je hebt meer amandelmeel nodig dan kokosmeel.

      1. mirna 19 June 2014 at 12:51

        Je kan voor de bodem ook een extra ei bij je kokosmail voegen. Wordt de bodem ook minder droog van.

        1. mirna 19 June 2014 at 12:52

          mail? uuhmmm “meel” moet dat zijn natuurlijk

  2. Chantal Biersteker 18 February 2014 at 15:15

    Hoe groot is de borm die je gebruikt hebt?

  3. Chantal Biersteker 18 February 2014 at 15:16

    Bedoel dus vorm…

  4. Lisette 3 March 2015 at 15:06

    Hoi, gister gemaakt. Vond het erg lekker, maar inderdaad erg droge bodem. Is het een oplossing om een beetje water toe te voegen? Volgende keer ga ik proberen om een extra ei toe te voegen in de bodem. Maar zeer bedankt voor de inspiratie!

    1. Susan 3 March 2015 at 20:04

      Hoi Lisette, je kan het zeker wat vochtiger maken met extra ei of water. Ik ben benieuwd naar het resultaat! 🙂

  5. M.van Diepen 1 June 2016 at 12:31

    Hallo
    Nou veel werk gedaan dacht
    Heerlijke quiche maken
    Viel zwaar tegen veel te droog de ui
    Was nog rauw, nee geen lekker
    Recept heel jammer van t geld en de
    Energie die ik er in gestopt heb

    1. Susan 1 June 2016 at 15:52

      Wat vervelend zeg! Bij mij gaat het altijd goed, misschien zijn de verhoudingen qua ingrediënten en oven bij jou net iets anders…

    2. Marleen 22 September 2016 at 06:19

      Ik heb geen ui zien staan in het recept!

  6. Marleen 22 September 2016 at 06:18

    De mijne zit in de oven,ben benieuwd of het ok is. Maar alles wat erin is is lekker, dus kan niet mis gaan denk ik.ik hou van nieuwe dingen.

    1. Susan 23 September 2016 at 10:41

      En hoe smaakte de quiche? 🙂

Comments are closed.