Over

Susan DullinkWelkom op Mesa Verde! Hier deel ik mijn inzichten en tips voor een bewuster leven zonder bullshit. Van makkelijke recepten, reizen en toffe boeken tot verhalen over zelfliefde, duurzamer leven en minimalisme. Zonder hypes of zweverig gedoe.

Over mij

Ik ben Susan, 28 jaar en woon samen met mijn vriend Peter in Amersfoort. Ik doe aan CrossFit, lees graag zelfhulpboeken, probeer een beetje duurzaam te leven en het liefst ben ik op reis. 

Al van jongs af aan heb ik een drang naar vrijheid. Vrijheid om eigen keuzes te maken, om onbekende plekken te ontdekken, om nieuwe dingen te leren. Typische millenial dingen.

Ik schrijf sinds 2012 stukjes op mijn persoonlijke blog. Eerst over het paleo dieet, inmiddels is dat veel breder geworden. Ik vind namelijk ontzettend veel dingen interessant en zie dingen niet zo zwart-wit.

In de zomer van 2016 heb ik mijn droom werkelijkheid gemaakt: ik heb mijn baan opgezegd en werk nu als fulltime blogger. Ook doe ik freelance klussen op het gebied van tekstschrijven, social media en zoekmachine optimalisatie. Dat is allemaal online, ik kan overal ter wereld werken. Precies die vrijheid waar ik naar zocht.

Daarnaast maak ik regelmatig video’s en vlogs, geef ik lezingen en word ik over deze onderwerpen geïnterviewd door verschillende media. Zo sprak ik op NPO Radio 2 over het vieren van je imperfecties en werd ik door tijdschrift Flair geïnterviewd over mijn eetpatroon.

Susan Dullink in de media

De naam Mesa Verde

Mesa Verde betekent ‘groene tafel’ in het Spaans. Het is ook een National Park in zuidwest Colorado. Hier woonden van de 11e tot 13e eeuw de Pueblo indianen, een jager-verzamelaarsvolk. Dit park bezocht ik tijdens mijn uitwisseling aan de Northern Arizona University in 2009, wat destijds grote indruk op me maakte.

Een toepasselijke naam voor mijn blog over bewuster leven, eenvoudig eten, duurzaamheid, reizen en persoonlijke groei. 

Eten, Denken, Leven.

In 2011 ontdekte ik het paleo dieet. Ik voelde me er gelijk heel goed bij en besloot om recepten en tips te delen op mijn blog. Paleo gaf veel antwoorden, maar ook meer vragen. 

Het paleo dieet ervaar ik als erg rigide en ik geloof dan ook dat niet dat iedereen deze eetwijze hoeft te volgen. De basis is heel goed – meer groente en onbewerkte voeding – maar het is in mijn ogen te beperkend en niet heel duurzaam. Ik ben daarom minder vlees gaan eten, meer plantaardig en bovenal wat minder strikt. Daar voel ik me enorm goed bij.

Door de tijd heen ben ik me ook bewuster geworden van mijn denkpatronen en leefstijl. Ik ontdekte CrossFit, ben gaan mediteren, minimaliseren en probeer duurzamer te leven. Lang niet perfect en dat hoeft ook helemaal niet. Alle beetjes helpen!

Ik neem je op mijn blog mee met mijn zoektocht naar een bewuster leven. Zonder hypes, goeroes en zweverige dingen.

Ik heb mijn blog opgedeeld in drie categorieën die dit voor mij goed omvatten: Eten, Denken en Leven. Meestal vanuit persoonlijk perspectief, soms wat meer filosofisch of wetenschappelijk.

Susan Dullink

Volg je eigen weg

Iedereen is anders. Het is daarom goed dat je kijkt wat JIJ belangrijk vindt en wat jouw doelen zijn. Zoals hopelijk duidelijk is, probeer ik absoluut geen streng dieet op te leggen en zeg ik niet wat wel en niet mag.

Ga vooral op onderzoek uit wat jou gelukkig maakt, waar jij je goed bij voelt en wat jij kunt bijdragen aan deze wereld. Ik hoop je ondertussen een beetje te inspireren met mijn verhaal.

Verder lezen? Mijn 10 favoriete artikelen

  1. 10 redenen waarom fit worden complex is, maar ook niet
  2. Het perfecte dieet bestaat niet
  3. Minimalisme: mijn eerste poging tot ontspullen
  4. 3x mindfulness voor iedere dag
  5. Nooit goed genoeg zijn: zo krijg je meer zelfwaardering
  6. Productiever worden doe ik zo
  7. Mijn 5 favoriete zelfhulpboeken
  8. Stilstand is geen achteruitgang
  9. Calorieën tellen onzin?
  10. Tips om minder vlees te eten

Blijf op de hoogte

Wil je geen nieuwe updates missen?

Vind je tof wat ik doe? Steun mij dan voor een klein bedrag per maand op Patreon!

Interesse in een samenwerking? Neem contact met me op of bekijk deze pagina voor meer informatie.


Disclaimer: Ik ben geen wetenschapper of voedingsdeskundige. Ik deel enkel en alleen mijn kennis en ervaringen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan. Bij medische aandoeningen adviseer ik altijd om een arts te raadplegen.