Over

Susan Dullink

Wat leuk dat je hier bent! Ik zal wat meer over mij en mijn blog vertellen.

Ik ben Susan, 28 jaar en een typische millenial. Ik woon samen met mijn vriend Peter in Amersfoort, doe aan CrossFit, lees graag boeken over filosofie en persoonlijke ontwikkeling, probeer een beetje duurzaam te leven en het liefst ben ik op reis. 

Al van jongs af aan heb ik een drang naar vrijheid. Vrijheid om eigen keuzes te maken, om onbekende plekken te ontdekken, om nieuwe dingen te leren. 

De naam Mesa Verde

Mesa Verde betekent ‘groene tafel’ in het Spaans. Het is ook een National Park in zuidwest Colorado. Hier woonden van de 11e tot 13e eeuw de Pueblo indianen, een jager-verzamelaarsvolk. Dit park bezocht ik tijdens mijn uitwisseling aan de Northern Arizona University in 2009, wat destijds grote indruk op me maakte.

Ik vond het wel een toepasselijke naam voor mijn blog over bewust eten en leven.

De ontwikkeling van mijn blog

Ik schrijf sinds 2012 stukjes op mijn persoonlijke blog. Toen ik daarmee begon, at ik volgens de richtlijnen van het paleo dieet. Op mijn blog deelde ik voornamelijk recepten en tips op dat gebied.

Door de tijd heen begon mijn beeld over voeding echter te veranderen. Ik las steeds meer tegenstrijdige berichten over gezondheid, waardoor ik ging twijfelen over de validiteit van het paleo dieet. Ik ben meer plantaardige voeding als granen en peulvruchten en minder dierlijke producten gaan eten. Ik voelde me hier heel goed bij, tegen mijn eigen verwachtingen in. Tegenwoordig is mijn eetpatroon niet rechtlijnig, ik volg geen specifiek dieet meer.

Daardoor ben ik ook kritischer gaan kijken naar andere opvattingen die ik had. Ik ben me gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling, duurzaamheid, psychologie en filosofie. De werkelijkheid is minder zwart-wit dan vaak wordt gedacht en daarover ben ik gaan schrijven.

De naam Mesa Verde sloot daar naar mijn idee niet goed meer bij aan, dus heb ik besloten om sinds oktober 2017 verder te gaan onder mijn eigen naam: susandullink.nl

Omdat ik het leuk vind om te laten zien waar ik vandaan kom, laat ik de artikelen op deze site staan. Wat je hier leest, sluit dus niet per se bij mijn huidige ideeën aan. Een aantal artikelen die qua visie wel goed bij mij aansluiten, heb ik meegenomen naar mijn nieuwe website. 

Kijk ook eens op susandullink.nl!