Notes to Self #9 | Juli 2017

Juli is alweer voorbij, tijd voor een terugblik! In deze Notes to Self deel ik weer al mijn aanraders, hersenspinsels en leuke dingen van afgelopen maand. Van de Vision Quest en mijn receptenboek tot fruit plukken en een heleboel lekker eten: je leest het allemaal in dit artikel. 

1. Overpeinzingen

In juli had ik veel afspraken op het gebied van mijn persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Ik deed een Vision Quest, kreeg coaching voor mijn bedrijf, had een Mastermind bijeenkomst en deed een Transformational Breath workshop. Klinkt allemaal heel zweverig, maar dat valt reuze mee.

Bij al deze dingen lag de nadruk vooral op zelfvertrouwen, me niet teveel vergelijken met anderen, loslaten van perfectie en focussen op zaken die echt belangrijk voor me zijn. 

Sinds 1 augustus ben ik een jaar zzp’er en dat is best een uitdaging. Het is zo anders dan een baan in loondienst, vind ik. Het is onzekerder, soms confronterend en heel erg leerzaam. Ik ben blij dat ik de kans heb gegrepen om dit te gaan doen, want ik vind het echt geweldig leuk! Binnenkort wil ik een uitgebreider artikel hierover schrijven, dus stay tuned.

2. Aanraders

Even tijd voor schaamteloze zelfpromotie: mijn aanrader van afgelopen maand is mijn receptenboek! Ik heb 25 simpele en snelle ontbijtjes verzameld in dit boek, van paleo tot vegan en alles daar tussenin. Alle recepten bevatten maximaal 6 ingrediënten, super eenvoudig dus.

Nieuwsgierig? Hier vind je alvast een heerlijk recept uit het boek: romige chiapudding met mangopuree.

Het e-book kost maar 7 euro en is hier te bestellen.

3. Leuke dingen

Een kleine sneak peek in mijn leven! Meer foto’s zien? Volg me dan op Instagram, mijn account is @susanmesaverde.

Op dinsdag 4 juli hadden we weer een Mastermind bijeenkomst in Amsterdam (dit is een groepje ondernemers waarmee ik iedere zes weken samenkom), inclusief een heerlijke lunch van Paleo CaVé.

Het weekend van 8 en 9 juli was het tijd voor de Vision Quest: 24 uur alleen in het bos zitten, zonder tent, zonder eten en zonder afleiding. Hoe dat was, vertel ik in dit artikel.

Samen met Peter lekker uiteten in Amersfoort. We gingen naar Mi-Yao, een nieuw Aziatisch restaurantje met allerlei kleine gerechten. Súperlekker! Ik krijg hierdoor weer enorme kriebels om naar Azië te gaan. Hopelijk volgend jaar…

Ook weer lekker trainen bij CrossFit Amersfoort. Ik doe hier een overhead squat met 35 kilo, goed te doen inmiddels. Ik vind CrossFit nog steeds ontzettend leuk en probeer 3 tot 4 keer per week te gaan.

Op vrijdag 14 juli deed ik samen met mede-Masterminder Anne Neijnens een Transformational Breath sessie en daarna hadden we een gesprek over ondernemen. Zoals je ziet, is alles gefilmd. Binnenkort komt de video online, die zal ik uiteraard delen!

Hapje eten bij mijn ouders thuis. Ze hadden een heerlijke poké bowl gemaakt met verse tonijn.

Zelf ook even m’n best gedaan in de keuken: deze vegan kokossoep (dit is het recept) is echt een aanrader! 

Gek doen in de stad, haha. Ik beheer tijdelijk het officiële Instagram-account van de stad Amersfoort (@tijdvooramersfoort), daarvoor maak ik graag leuke foto’s.

Lekker lunchen met vriendin Ester bij SEM Sla en Meer. In de zon, halleluja!

Op vrijdag 21 juli ging ik met vriendin Ingrid naar Fruittuin van West, waar we allemaal zomerfruit hebben geplukt. In het weekend maakte ik daar een heerlijke vegan crumble mee.

Nog meer lekkers! Met vriendin Christianne at ik op vrijdag 28 juli bij de Tolhuistuin in Amsterdam. We konden niet kiezen tussen de toetjes, dus bestelden er maar gewoon drie, haha.

Op 30 juli was de moeder van Peter jarig, dus gingen we daar in het weekend op bezoek. Hun kat Moppie is zo lief!

4. Komende maand

Het is augustus, dat betekent dat ik bijna jarig ben! Op 9 augustus, om precies te zijn. Ik heb geen grootse plannen hoor, maar ik wil het nog wel gezellig vieren met vrienden en familie. Verder heb ik nog wat leuke afspraken staan en ga ik eind augustus met Peter naar Ibiza. Ik kan niet wachten, heerlijk een weekje surfen, duiken, chillen en lekker eten.

Wat zijn jouw plannen voor augustus? Hele fijne maand gewenst!

2 Comments Notes to Self #9 | Juli 2017

 1. neemtijdvoorjezelf.nl 8 August 2017 at 11:34

  Klinkt en ziet eruit alsof je goed bezig bent! Alvast gefeliciteerd met je verjaardag!
  Groetjes,
  Saskia Franks

  1. Susan 9 August 2017 at 12:51

   Dank je wel Saskia! 😀

Comments are closed.