Notes to Self #10 | Augustus 2017

Ik schrijf dit artikel op Ibiza, eens kijken of die digital nomad leefstijl bevalt. Al moet ik eigenlijk ook bekennen dat mijn planning niet zo goed was en ik niet vooruit heb gewerkt. Gelukkig vind ik het niet erg om te bloggen, vooral niet bij een leuke beachclub aan het strand. Anyway, het is tijd voor een terugblik op augustus! Ik deel weer al mijn aanraders, hersenspinsels en leuke dingen van afgelopen maand.

1. Overpeinzingen

In augustus luisterde ik via Audible het boek You are a Badass at Making Money van Jen Sincero. Ik heb al heel wat zelfhulpboeken gelezen en twijfelde of het veel zou toevoegen. Toch was ik blij verrast door dit boek. Het is grappig, confronterend en een echte eye-opener.

Ik realiseerde me dat ik op het gebied van geld (verdienen) nog niet zo’n goede instelling heb. Ik schat mezelf snel laag in qua tarief, ik vind dingen snel duur en kan als zzp’er net rondkomen iedere maand. Niet echt een mindset of abundance, zoals Jen Sincero dit noemt.

In haar boek geeft ze praktische tips en oefeningen die je kunt doen om rijk te worden. Niet in negatieve zin, maar in de zin dat je alles kunt doen waarvan je droomt, jezelf volledig kunt ontwikkelen en iets terug kunt geven aan de wereld.

Toevallig (of niet) heb ik afgelopen maand al meer opdrachten en inkomsten dan ooit als zzp’er. Ik ben nog niet heel rijk ofzo, maar ik heb wel het idee dat ik mezelf meer op waarde durf te schatten en dat is heel wat waard (pun intended).

Hier kun je het boek bestellen.

2. Aanraders

Dit zijn mijn aanraders, ontdekkingen en tips van afgelopen maand:

 • De serie Westworld. Het verhaal klinkt een beetje raar (een real-life Western spel voor volwassenen met robots), maar het is echt awesome.
 • Dit artikel over afvallen en vet verliezen is denk ik wel het beste artikel over dit onderwerp wat ik heb gelezen.
 • Het Humanity House in Den Haag. Begin augustus ging ik erheen met vriendin en oud-studiegenootje Romy en we waren allebei erg onder de indruk. Je kruipt in de huid van een vluchteling en hoort na afloop persoonlijke verhalen van vluchtelingen die naar Nederland zijn gekomen. Ik was er even stil van.
 • Café en stadstuinwinkel Oerwoud in Den Bosch. Je kunt er heerlijk vegan eten en leuke plantjes en hebbedingetjes kopen.
 • Voor De Groene Meisjes mocht ik een gastrecept maken: deze vegan chocolade fudge ijsjes zijn, al zeg ik het zelf, erg lekker!

3. Leuke dingen

Een kleine sneak peek in mijn leven! Meer foto’s zien? Volg me dan op Instagram, mijn account is @susanmesaverde.

Amersfoort wordt steeds hipper! Ik dronk een iced chai latte met Peter bij Tjommies Music Bar.

“Kijk in de spiegel. Je bestaat niet.” Dit was in het Humanity House in Den Haag, waar we in de huid kropen van een vluchteling. Vooral de verhalen van vluchtelingen vond ik erg interessant en bizar om te horen.

Op 9 augustus was ik jarig en ging ik ‘s avonds met Peter bij De Steenfabriek in Amersfoort eten. Erg lekker!

CrossFitten doe ik uiteraard ook nog steeds, ik probeer minimaal drie keer in de week te gaan.

Bij Oerwoud in Den Bosch had ik een werkoverleg met Marinka van EetPaleo.nl, een hele leuke plek!

In het weekend van 10 tot en met 13 augustus was Kannen en Kruiken in Amersfoort, met allerlei speciaal bieren en lekkere wijnen. Af en toe drink ik graag een biertje, deze was van Rock City Beers, een Amersfoortse bierbrouwerij.

In het weekend van 19 en 20 augustus had ik afgesproken met vriendinnen Christianne en Elena. We gingen zaterdag naar Thermen Bussloo en ‘s avonds reden we naar Groningen voor Noorderzon!

De twee katten van Christianne zijn zó schattig. Olivia gaat altijd in het schoenenrek zitten, dat ziet er zo grappig uit.

Op dinsdag 22 augustus had ik een dag vol afspraken. Eerst Mastermind in Tilburg, daarna een boeklancering en vervolgens met vriendinnetje Amy een hapje eten en floaten in Amsterdam. We aten bij Vietnamees restaurant O Mai, heerlijk.

De dag erna ging vriendinnetje Leonie trouwen op het strand van Zandvoort! Vervolgens gingen we terug naar Amsterdam voor een geweldig diner en feestje bij het Krasnapolsky.

Brrr, vrijdag 25 augustus ging ik samen met vriend Maik naar Freezlab in Amsterdam. We gingen voor 3 minuten in een cabine van -110 staan, in onze badkleding. Dat was een hele ervaring, ik schrijf er binnenkort een artikel over!

Ahhh… na een behoorlijk drukke periode vloog ik dinsdag 29 augustus met Peter naar Ibiza! Een weekje chillen, zwemmen, lekker eten, surfen, duiken en yoga. En bloggen dus, want ik schrijf dit vanaf Ibiza.

4. Komende maand

Ik begin september dus op Ibiza, ik blijf hier nog tot 5 september. Daarna ga ik weer gewoon aan de slag, maar aan het einde van september ga ik nog een paar dagen naar Madrid en Barcelona.

Wel bijzonder, dat is namelijk samen met een jongen die ik vijf jaar geleden heb ontmoet tijdens een reis door Thailand. Hij vliegt voor het eerst naar Europa voor een rondreis hier. Daarna komt hij een paar dagen naar Nederland. Ik ben benieuwd!

Wat zijn jouw plannen voor september? Hele fijne maand gewenst!

2 Comments Notes to Self #10 | Augustus 2017

 1. Lenneke 3 September 2017 at 09:21

  Wat ga je leuke dingen doen en mooie plekken zien! Heerlijk. Ik begin over een paar dagen weer met werken en geniet nu nog even volop van mijn vakantie. En ben weer begonnen met bloggen – wat me toch écht heel erg gelukkig maakt.

  1. Susan 5 September 2017 at 14:05

   Wat goed om weer te gaan bloggen, vooral doen wat je gelukkig maakt toch! En nog even lekker genieten van je vakantie, heerlijk!

Comments are closed.