Groene tip: De Groene Meisjes x On The Rocks boekjes

Als je mij al een tijdje volgt, weet je dat ik fan ben van de On The Rocks notitieboekjes. Ja, die boekjes van steen. De nieuwste lijn The Green Rockbooks, een samenwerking tussen De Groene Meisjes en On The Rocks, is al helemaal geweldig. Ik was bij de lancering en zal je ze laten zien!

The Green Rockbooks

Alle On The Rocks boekjes zijn gemaakt van steen (daar vertel ik je in dit artikel meer over), wat heel duurzaam geproduceerd wordt. On The Rocks is bovendien sinds een tijdje een B Corp, wat inhoudt dat zij de hoogste standaard hanteren op het gebied van duurzaam en fair trade ondernemen en dat dat zij zich inzetten om problemen op maatschappelijk en milieu gebied op te lossen.

Nu zijn de gewone On The Rocks boekjes al heel tof, maar The Green Rockbooks zijn wel heel gaaf geworden, met begeleidende teksten van Merel van het heerlijke blog De Groene Meisjes, kleurrijke illustraties van La Nonette en prachtige vormgeving door Poppyonto. Het zijn geen gewone notitieboekjes, maar ze hebben allemaal een originele invulling:

  • Eerste Keren dagboek: waarin je al je eerste keren kunt verzamelen, met evaluatiemomenten tussendoor
  • Random Acts of Kindness boek: lieve dingen die je zomaar hebt gedaan, plus een heleboel inspiratie daarvoor
  • Dotted Rock: een planner die je helemaal zelf kunt vormgeven (een Bullet Journal dus)
  • De Groene Agenda: agenda voor 2018 met groene inspiratie, recepten en tips

Je merkt echt dat overal aandacht aan is besteed. Zelfs het omslag-flap-ding heeft een leuke print aan de binnenkant en kun je omtoveren tot twee boekenleggers. Over duurzaamheid gesproken, je kunt alles blijven gebruiken.

de groene meisjes on the rocks

duurzame notitieboekjes

random acts of kindness boek

Mijn ervaring met de boekjes

Ik schreef net een week geleden op dat ik al jaren geen papieren agenda meer heb, maar voor deze maak ik graag een uitzondering. Ook lijkt het me erg leuk om de andere boekjes te gaan gebruiken. De twee dagboekjes kun je heel lang gebruiken, er af en toe in schrijven als je iets leuks hebt gedaan en het later weer eens teruglezen. Hoe leuk is dat.

Bij de lancering waren een aantal dames ook heel enthousiast over het maken van Bullet Journals, dus misschien moet ik daarmee ook eens aan de slag. Ik heb altijd overal to-do lijstjes zwerven, dit klinkt wel als een hele goede oplossing. Met de Dotted Rock heb ik nu de kans om het te proberen.

Schrijven op steenpapier vind ik trouwens echt heerlijk, het is zijdezacht en ik schrijf daardoor vanzelf een stuk netter. Wel is het papier redelijk dun, dus je moet niet te hard drukken. Ik heb daar wel een handje van overigens, maar in mijn oudere Rockbooks stoort me dat verder helemaal niet.

Praktische info

De Groene Agenda is een hardcover boekje met leeslint en elastiek, de andere drie hebben een softcover en geen lintje of elastiek. 

De boekjes kun je bestellen via de webshop van On The Rocks en worden ook verkocht bij de winkels van WAAR en diverse boekhandels. De agenda kost 19,95 euro en de andere drie boekjes 14,95 euro. 

De boekjes zijn trouwens ook hele leuke cadeautjes. Iedereen wordt toch blij van die geweldige prints? Of zoals Merel het heel toepasselijk zei tijdens de lancering: zo wordt groen sexy! Zonder in te leveren op kwaliteit en plezier, kunnen we de wereld een beetje mooier en beter maken.

Wat vind jij van de nieuwe collectie van De Groene Meisjes x On The Rocks?