Snelle chiapudding met mango

Een paar jaar geleden was chiazaad opeens helemaal hip, maar ook nu gebruik ik het nog regelmatig. Vooral door smoothies en pap, omdat het zo goed vult en vezelrijk is. Of als eivervanger in vegan recepten, erg handig. Maar je kunt er ook deze heerlijke chiapudding met mango mee maken! Lekker fris en romig tegelijk.

Snel & simpel ontbijten

Het recept voor deze frisse pudding vind je in mijn ontbijtboek Goede Start!, maar ik deel het recept graag hier met jullie. Gewoon omdat je het echt een keertje moet proberen. 

In het e-book vind je in totaal 25 simpele & snelle ontbijtjes met maximaal 6 ingrediënten. Makkelijker kan bijna niet.

Een heleboel recepten passen binnen een paleo of veganistisch eetpatroon, maar je kunt ze natuurlijk naar eigen wens aanpassen. Van romige rijstepap met appel en vezelrijke ontbijtkoekjes tot hartige wraps en een fruitige eiwitshake. Klinkt goed, toch!

Een kleine fotoimpressie uit het boek:

Recept: Chiapudding met mangopuree

Anyway, ik denk dat je hier voor het recept voor die lekkere chiapudding komt. Je bent het snelste klaar als je de pudding ‘s avonds alvast klaarmaakt in een goed afsluitbare glazen pot. De volgende ochtend hoef je dan alleen de mangopuree nog maar te maken en bovenop de pudding te scheppen. Deksel erop en je kunt de pap meenemen. Of gewoon gelijk opeten natuurlijk, mag ook.

De chiapudding vult echt heel goed en is helemaal paleo en vegan friendly. Enjoy!

chiapudding

Ingrediënten:

  • 120 ml kokosmelk
  • 120 ml water
  • 3 el chiazaad
  • 3 el kokosrasp
  • 125 gram (bevroren) mangoblokjes
  • 1 limoen (sap en rasp)

Zo maak je het:

  1. Maak de chiapudding de avond van tevoren. Doe de kokosmelk, water, chiazaad en kokosrasp in een goed afsluitbare pot, roer goed door en zet in de koelkast.
  2. Pureer de volgende ochtend de mangoblokjes samen met het sap van de limoen in een blender. Zorg ervoor dat het een gladde puree wordt. Voeg eventueel wat water toe bij het pureren.
  3. Schenk de mango-limoenpuree op de chiapudding en garneer met wat limoenrasp.

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de chiapudding. Kies eens voor ander fruit voor de puree, of bestrooi de pudding met gehakte noten, kaneel, vers fruit en eventueel wat honing of ahornsiroop.

Op zoek naar nog veel meer snelle ontbijtjes? Bestel dan mijn e-book Goede Start! met 25 simpele ontbijtrecepten.

5 Comments Snelle chiapudding met mango

  1. Sas 21 July 2017 at 08:05

    Moet het een afgesloten pot zijn? Kan het niet gewoon in een bakje/schaaltje waarbij je de mangopuree dan doet en heerlijk gaat smullen?

    1. Susan 22 July 2017 at 17:41

      Ja, dat kan natuurlijk ook! 🙂

  2. Margo Malone 21 July 2017 at 16:42

    mag je ook ander fruitsoort gebruiken ?

    margo

    1. Susan 22 July 2017 at 17:36

      Ja, natuurlijk! Je kunt eigenlijk al het fruit wel pureren, of gewoon in stukjes erdoor doen. 🙂

  3. maartje 23 July 2017 at 10:14

    Dit recept lijkt me zo heerlijk!
    Bedankt

Comments are closed.